10 Şubat 2014 Pazartesi

KURUM AMİRİ GÖREVİNİN GEREKLERİNİ BİLMEK ZORUNDADIR.

KURUM AMİRİ GÖREVİNİN GEREKLERİNİ BİLMEK ZORUNDADIR.

Daha önceki beyanlarımızda ve açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere haklının yanında yanlışın karşısında olacağımızı ifade etmiştik.Kurum amirleri sadece harcama kalemi görevi yoktur.
 Usul ve esas yönünden bilmesi gerekenler vardır.Bazı kurum amirleri koruma altına aldıkları insanlara kurumun tüm nimetlerini sunarken diğer çalışanlara baskıda sınır tanımamaktadır.
 Öyle ki bazı çalışanlara acil farkı, özellikli birim farkı vermemek isterlerken, koruması altına aldıkları kişilere özellikli, acil, ödüllendirme  adlar altında ödemeler yapılmaktadır.   
            İdari amirler himayesinde çalışan herkese eşit davranmak zorundadır.Ayrıca Anayasanın 49 maddesi ve Anayasanın 10 maddesi gereği kişiler arasında sınıf farkı oluşturamaz ve eşit davranmak zorundadır.
            Oysa ki günümüzde durum böylemi değil himaye altına almak,siyasi ya da sendikal korumlar yapılarak insanlara makamlar verilmekte ya da dönersermayeden fazla pay alınsın diye sendikal yandaşlık yapılarak buralara malum sendikaların üyeleri yerleştirilmektedir.
            Sağlık personeline eşit dağıtılmamsı gereken döner sermaye ücretleri eşit ve adil dağıtılmalıdır. Aşağıda görüldüğü gibi bazı kurumlarda bu şekilde bazı insanlara imtiyazlar sağlanarak ödemeler yapılarak haksız kazanç sağlanmasına olanak sağlanmaktadır. Biz bu şekilde olan kurumları ve sadece bir sendikanın üyesine verilen komisyonları deşifre etmeye devam edecğiz.
          Halen tüm ülke genelinde bu şekilde olan ve tesbit ediğimiz kurum ve kişileri bakanlığa bildiriyor sonuçlandıkça sendika sitemizden deşifre ediyoruz. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Yetkilileri ve bakanlıkları göreve davet ediyoruz.
            Demokrasinin gereği olan sendikalar hiçbir siyasi partinin yanı sağı solu arakası önü olamaz. Aynı şekilde siyasi oluşumlarda tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafede olmak zorundadır. Kimseye ayrıcalık ve üstünlük sağlatmamalı herkes demokratik olarak yarışarak insanları üye etmelidir. Baskı ve yıldırmalara olanak sağlanmanalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder