10 Şubat 2014 Pazartesi

İTİDALE DAVET EDİYORUZ/BU FLİM DAHA ÖNCE OYNANDI

Sayın Cumhurbaşkanımız Abullah Gül, Gezi Parkı olayları için bir dizi açıklamalar yapmıştı.

Yapılan açıklamada "Demokrasi sadece seçim değildir, mesaj alınmıştır" dediği basına yansımıştır.


Y
apılan açıklamada; "Türkiye demokrasi yolunda demokrasinin kurallarını çalıştıran bir ülke. Hukukun üstünlüğüne inanan bir ülke. Mahkemenin kararlarına üst mahkemelerde itiraz edilebildiği ve itiraz yollarının açık olduğu bir ülke.

Dolayısıyla bütün bu kurallar batı demokrasilerindeki standartlar çerçevesinde olmalıdır” diyerek görüşlerini ifade etmiş ve herkese itidal çağrısı yapmıştır.

Sn. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Açık bir toplum içerisinde yaşıyoruz. Ve hepimizin farklı farklı düşünceleri, görüşleri, siyasi eğilimleri, inançları var, bunlara muhakakki saygı göstermemiz gerekir.

Bu saygı ve sevginin şüphesiz karşılıklı olması gerekir.” diyerek Herkesin kendi ülkesinde en geniş şekilde kendisini özgür hissetmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylar bir birikimin eserimi? Yoksa bazı güçlerin yeni bir oyunumu? Vizyona girecek yeni bir filmin provasımı? Masum insanları kullanarak Kimler! Ne yapmak istiyor? Yada Neyi ispatlamaya çalışıyor? Tüm bunları olayların üstündeki sis perdeleri aralanmadan bilmemiz mümkün değildir.

 Biz tüm halkımızı sağduyulu davranmaya, ne olursa olsun bir birimize karşı anlayışla yaklaşmaya ve herkesi itidale davet ediyoruz. Yıkmaya, yok etmeye çalıştığımız her şey bizim.
Hak ararken yada hak alırken hakların ve insanların kaybedilmesine asla razı olamayız. İnsan hayatı mukaddestir, değerlidir. Bu nedenle Aktif Sağlık-Sen olarak tüm halkımızı sağ duyuya davet ediyoruz. Bu ülkede yakın zamanlarda, Ankara’nın göbeğinde AOÇ’da ne ağaçlar katledildi!! Hiç kimsenin sesi çıkmadı. Demek ki mesele birkaç ağaç korumak yada kesilmesini engellemek değildir.

Bu süreç son dönemlerde ülkemizde yaşanan Hatay Olayları, T.C. meselesi gibi birçok olay sonunda dolan, taşan insanımızın baskılanmışlığının dışa vurulması olduğunu düşünmek istiyoruz. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’ünde ifade ettiği gibi her şeyin seçimle doğru orantılı olmadığı yani çoğunluğun azınlığa tahammülü içerisinde olması gerektiğidir.

Ülkemizde son on yılda yaşananlar korku imparatorluğu şeklini almış ve insanlar konuşamaz hale gelmiştir. Toplumun gündemine gelen ve ortaya atılan en küçük bir kıvılcım dahi hararetli tartışmalara yada toplumsal olaylara dönüşebilmektedir.

AKTİF SAĞLIK-SEN SENDİKASI olarak tüm insanlarımızı sağ duyulu davranmaya davet ederken gücü elinde bulunduran erklerinde adalet terazisinden vazgeçmemelerini temenni ediyoruz.
Saygılarımla
Hüseyin AYHAN
Aktifsağlık-Sen
Genel Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder