10 Şubat 2014 Pazartesi

NEDEN AKTİF SAĞLIK-SEN

NEDEN AKTİFSAĞLIK-SEN SENDİKASIKURULDU?
Aktif Sağlık Sen Sendikası (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası)
Bu çatı altında ben yok biz var  biz bütünüz diyen herkese kalbimiz ve kapımız açıktır.
Bu vesileyle sendikamızın kuruluşunda emeği geçen tüm Sağlık Çalışanları adına yönetimdeki arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Ülkemizin dört bir yanından gelerek genel kurulumuza katılan, kurulda katkılarını esirgemeyen ve sendikamızın yönetimini  4 yıllığına bizlere emanet eden değerli üyelerimize, sendikamıza üye olmak üzere teveccüh gösteren tüm dostlara teşekkür ediyorum.
         
          Hayatım boyunca hep şuna inandım Büyük millet olma ideali ancak  bütün fertlerin top yekün birlikte (hareket etme) katılımıyla gerçekleşecektir.
 Büyük hedeflere ulaşmada  her zaman ilkemiz küçük ama samimi adımlarla hedefimize ulaşmak yatmaktadır.
Biz buna inanarak Aktif Sağlık Sen Sendikası (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı Çalışanları Sendikası yola çıktık üyelerimizden aldığımız güçle; Siyasi,şahsi arzuların yerine her zaman toplumun,sağlık çalışanlarının ve millet menfaatlerinin,korunması hep ana hedefiz olacaktır.
Aktif Sağlık Sen Sendikası (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası)  olarak herkesin insanlık ve meslek onuruna uygun bir hayat yaşayabilmesi için birbirlerini tanımasalar dahi ortak noktalarda buluşmalarını sağlamak.Dil,din,ırk,mezhep ayrımcılığı yapmadan sağlık çalışanlarının,siyasi,inanç farklılıkların sendikal anlamda farklılık ve zenginlik olarak algılanması ve Sağlık Mesleklerinin ve Sağlık çalışanlarının  toplum içinde  kaybolan değerlerin yeniden kazandırılması ve toplumda kendisine saygın bir yer bulmasını sağlamaktır.
Her zaman Birleştirici ve Bütünleştirici olmayı kendisinde temel ilke edinip hiçbir siyasi ve zümrenin yanında asla yer almayacağını bununla birlikte her kese eşit mesafede duruş sergilemek olacaktır.
Ne kimseye elimiz yumruk yapıp açılmaz hale getirmek nede serbest bırakarak ilkelerimizin yıkılmasına müsaade etmemektir.
Ben yerine biz olgusunu düşünen her zaman bütünleştirici olmayı hedeflemek,Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalmak misyonunu üstlenecektir.
Aktif Sağlık Sen Sendikası (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası)
   Yukarıda belirttiğimiz gibi faaliyetlerini iddialı  ve ilkeli yürütecek, hiçbir siyasi yapının öncesi ve sonrası olmayacak, Sağlık alanında  sağlık çalışanı adına daha iyi ve daha güzel olanı yapmak,Sağlık çalışanlarının gönlünde icraatlarımızla yer tutmak kavga,yerine barışı  ayrıştırma yerine birleştirmeyi temel  ilkelerimizle çelişmeyen ülke menfaatlerinin gerçeklerine sadık kalarak  her türlü Sosyal faaliyet ve eğitim sempozyum ve seminerleri çalışmalarında bulunmak,Dernek,sendika,Federasyon gibi STKlar ile  bu çalışmalara katkı sağlayacak tüm kişi ve kuruluşlarla her zaman işbirliğinde olmak ve Sağlık Mesleklerinin saygınlığını sağlamak ve kaybolan onurunu iade etmektir..
Aktif Sağlık Sen Sendikası (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler  Çalışanları Sendikası)  
Sağlık,eğitim işkolunda faaliyet gösteren kamu kurumlarında görev yapan tüm çalışanları sendikal kapsamda değerlendirilebilecek sosyal, kültürel, bilimsel, mesleki ve ekonomik haklarını birini diğerine feda etmeden savunmak olacaktır.Sağlık ve Eğitim bir bütündür.düşüncesi her zaman ayrışmayan bir düşüncemiz olacaktır..
Aktif Sağlık Sen Sendikası (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası )
Üyelerinin, birbirleriyle eskiden olduğu gibi sahip oldukları mesleki  iş birlikteliği  içerisinde çalışmalarını sağlarken  mutluluklarını ve acılarını paylaşacakları omuz omuza vererek gerektiğinde beraber ağlayıp beraber gülerek  güvenli bir şekilde meslek icra  etmelerini sağlamak olacak ve asla bundan vaaz geçmeyecektir.
Aktif Sağlık Sen Sendikası (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası) 
  Başta Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa Sosyal Şartı olmak üzere, evrensel hukukun öngördüğü kamu çalışanlarının haklarının korunmasında ve geliştirilmesinde, çalışma hayatına ait kriterlerin düzenlenmesinde, ifade edilen ölçülerin esas alınması için çalışması esas hedefleri arasındadır.
Aktif Sağlık Sen Sendikası  (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası)  Sağlık Bakanlığı;Halk Sağlığı;Kamu Hastaneleri merkez ve taşra teşkilatında çalışan  (SHS,GİH,THS)  kamu personellerini Sağlık mesleklerinin ve tüm sağlık personelleri ile Sosyal Hizmetler ve ÇocukEsirgeme Kurumunda çalışan personellerinin aydınlık yarınlarının geleceğini birlikte kurmak üzere Aktif Sağlık Sen Sendikası (Aktif Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası)'na davet ediyor ve saygılar sunuyorum.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder